Պղպեղի բուժիչ և օգտակար կողմերը
LifestyleՊղպեղը պարունակում է ազոտային նյութեր, եթերային յուղեր, ճարպեր, բջջաթաղանթ և վիտամիններ:
Պղպեղի բուժական հատկությունները հայտնի են հնուց: Օգտագործվել է ստամոքսի խրոնիկական հիվանդությունների դեպքում: Պղպեղը C վիտամինի պարունակությամբ գերազանցում է բոլոր բույսերին, նրա բուժական հատկությունները դրանով են պայմանավորված: Կծու պղպեղի կազմում 10 անգամ ավելի շատ վիտամին C կա, քան քաղց պղպեղում: Օրական մեկից երկու պղպեղ օգտագործելը բավարարում է մարդու օրգանիզմի պահանջը վիտամին C-ի նկատմամբ:
Գիտական բժշկությունը պղպեղը կիրառել է սակավարյունության, ուժասպառության վիտամինների պակասի, մարսողության խաթարման դեպքում:
Ինչպես հայտնում է Orer.am-ը, հղում անելով organicfacts.net-ին, պղպեղի օղեթուրմը բուսական յուղերի հետ քսում են մաշկային իշիասի ժամանակ: Գտնում են, որ պղպեղը հակացուցված է տասերկու-մատնյա աղու խոցի, լյարդի հիվանդությունների դեպքում: Մեծ հաջողությամբ կիրառվում է նաև չորացված վիճակում:
Թոքերի բորբոքման դեպքում առաջարկում ենք այսպիսի դեղատոմս՝ սև պղպեղի սերմեր- 4 գրամ, համեմի սերմեր-4 գրամ, աղ-3 գրամ: Այս խարնուրդը թրջել տաք ջրով, տրորել, սարքել շիլա, քսել մեջքին՝ բորբոքված թոքի տեղամասում: