Դիետոլոգները հայտնաբերել են լյարդի համար ամենաօգտակար մթերքը
LifestyleԲազուկն ամենաօգտակար մթերքներից մեկն է։ Անշուշտ, վիտամինների պարունակությամբ բազուկը զիջում է գազարին կամ պղպեղին, բայց նրա տերևները հանդիսանում են վիտամին A-ի աղբյուր, իսկ պալարապտուղները պարունակում են բավարար քանակությամբ B9, ինչի շնորհիվ բազուկը համարվում է սրտային հիվանդությունների կանխարգելիչ, սակայն նրանում պարունակվող բետանին նյութն այն բացառիկ օգտակար է դարձնում լյարդի համար, իսկ երկաթի և ցինկի պարունակության առումով բազուկն իրեն հավասարը չունի։
Ինչպես հայտնում է Orer.am-ը՝ հղում անելով organicfacts-ին, բետանինը կենսաբանական բացառիկ ակտիվ միացություն է, որը նպաստում է սպիտակուցային մթերքի յուրացմանը։ Հենց այդ պատճառով դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս միսը անպայման մատուցել բազուկի աղցանի հետ։ Բազուկի ազդեցությունն այնքան ակնհայտ և արդյունավետ է, որ դիետոլոգներն այն նույնիսկ անվանել են «լյարդի փոշեկուլ»։ Կարևոր է ընդգծել, որ եփած և թխված բազուկը նույնքան օգտակար է, որքան չեփված բազուկը։
Բազուկի օգտակար հատկությունները լավագույնս դրսևորվում են թարմ քամած հյութի մեջ: Այն օգտակար է նաև խիստ հոգնածության, ավիտամինոզի, հեմոգլոբինի պակասի ժամանակ: Բազուկի զարմանահրաշ բուժական հատկությունները չեն կորչում նաև ձմեռային տևական պահպանման ժամանակ: Նշանակում է նույնիսկ վաղ գարնանը, երբ օրգանիզմը վիտամինների և օգտակար միկրոէլեմենտների ամենամեծ պահանջն ունի, բազուկը կարող է իսկական փրկարար միջոց հանդիսանալ օրգանիզմի ամրապնդման համար: