Ահա թե ինչու պետք է ամեն անգամ սոխ օգտագործելիս պահել նրա կճեպները
LifestyleԻնչպես գիտենք, սոխն ունի մի շարք օգտակար հատկություններ, այն բժկության մեջ օգտագործվող մթերքներից մեկն է։ Այն հակամիկրոբային և հակասեպտիկ հատկություններ ունի, օգնում է օրգանիզմը պաշտպանել վարակներից, նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը։ Հում վիճակում սոխը մի շարք թերապեւտիկ եւ հակաբակտերիալ հատկություններով է աչքի ընկնում, որոնց շնորհիվ կարող է օրգանիզմը տոքսիններից, երբեմն էլ՝ հիվանդություններից զերծ պահելու հնարավորություն ընձեռել:
Orer.am-ը՝ հղում անելով positivemed.com-ին, ներկայացնում է փաստեր, որոնք ապացուցում են, որ ոչ պակաս օգտակար հատկություններ ունի նաև սոխի կճեպը։
Հանդիսանում է ներկ մազերի համար
Սոխի կճեպը ներկում է մազերը։ Դրա առավելությունն այն է, որ այն հատկապես լավ է ներկում սպիտակ մազերը։ Շագանակագույն մազեր ստանալու համար անհրաժեշտ է կես բաժակ սոխի կճեպը եռացնել 20 րոպե՝ մեկ բաժակ ջուր ավելացնելով։ Թողեք սառչի, ավելացրեք 2 թեյի գդալ գլիցերին։ Քսեք մազերին ամեն օր երեք շաբաթվա ընթացքում։
Ջղաձգումների դեմ
Այս անգամ թուրմը պատրաստվում է ներքին օգտագործման համար։ 1 թեյի բաժակ սոխի կճեպի վրա մեկ բաժակ եռացրած ջուր ավելացրեք և թողեք 10 րոպե: Ամեն օր խմեք 200 մլ։
Օգնում է բուժել ոտքի ցավը
Անհրաժեշտ է ջրով եփել10-20 րոպե և խմել նախքան քնելը: Այն մի շաբաթ օգտագործելուց հետո լիակատար արդյունք կտա:
Համեղ հաց
Տանը պատրաստվող հացն ավելի համեղ կարող է լինել, եթե խմորի մեջ ընդհամենը մեկ թեյի գդալ սոխի կճեպի ալյուր լցնեք։
Համեղ ապուր
Եթե արգանակի մեջ ավելացնեք չմաքրված և լվացած սոխ, այն ուտեստին ոչ միայն գեղեցիկ կարմիր գույն կհաղորդի, այլև կհարստացնի միկրոէլեմենտներով։
Նոր կյանք՝ բույսերին
Բույսները թոռոմե՞լ են, տերևները՝ թափվե՞լ։ Սովորություն դարձրեք շաբաթվա ընթացքում նվազագույնը մեկ անգամ բույսերը ջրել սոխի կճեպի թուրմով։