Թուրինջի օգտակար հատկությունների մասին
LifestyleԻնչպես հայտնի է, ցիտրուսները շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Վայրի բնությունում թուրնջ գոյություն չունի, այն գիտնականների կողմից ստացված միրգ է՝ պատվաստման արդյունք: Թուրինջի մեջ պարունակվում է պրովիտամին A և վիտամիններ C, B1, D,P, ինչպես նաև այն իր մեջ պարունակում է օրգանական թթուներ, հանքային աղեր և պեկտին:
Եվ այսպես, ներկայացնենք թուրինջի 5 օգտակար հատկությունները.
1. Օրգանական թթուների և եթերային յուղերի պարունակության շնորհիվ այս մրգերը նպաստում են նյութափոխանակությանը, լավացնում են մարսողությունը: Բացի այդ թուրինջը դուրս է հանում տոքսիններն ու ավելորդ հեղուկը օրգանիզմից, ինչի արդյունքում նիհարում եք:
2. Թուրինջի ֆրեշը ամրացնում է նյարդային համակարգը և շատ էֆֆեկտիվ է գերհոգնածության ժամանակ, թուրինջի հոտը օգնում է հաղթահարել դեպրեսիան և բարձրացնում է տրամադրությունը:
3. Թուրինջը հաճախակի օգտագործում են կոսմետոլոգիայում: Թուրինջի հյութը լավ միջոց է մաշկի սպիտակեցման և պեպենների դեմ: Այս պտուղի հյութով պատրաստված դիմակները ազատում են յուղայնությունից և սնուցում են մաշկը:
4. Թուրինջի կեղևը շատ լավ օգնում է լինդերի արյունահոսության ժամանակ: Լինդերի արյունահոսության դեմ ողողումներ պատրաստելու համար պետք է կտրատել մեկ ճաշի գդալ թուրինջ, վրան լցնել եռացրած ջուր, թողնել 4 ժամով և սնվելուց հետո ողողեք բերանը:
5. Թուրինջը նաև քաղցկեղի դեմ պայքարող լավագույնի միջոցներից է,այն մեծացնում է քիմիոթերապիայի արդյունավետությունը և նվազեցնում դեղերի վատ հետևանքները:
Ստամոքի հիվանդություններ և խոց ունեցաղ մարդկանց խորհուրդ չի տրվում օգտագործել թուրինջ: Բացի այդ, թուրինջի հյութ խմելը հակացուցված է դեղորայք ընդունելուց հետո, քանի որ թուրինջում պարունակվող նյութերը կարող են բացասաբար անդրադառնալ օրգանիզմի վրա: