Գիտնականներ. Ելակը կարող է հանգեցնել քաղցկեղի
LifestyleLife.panorama.am-ը գրում է.
ԱՄՆ-ի գիտնականները ելակի մեջ հայտնաբերել են մեծ քանակությամբ պեստոցիդներ, որոնք հանդիսանում են բազմաթիվ հիվանդությունների առաջացման պատճառ։
Հետազոտությունների արդյունքները հրապարակել են Environmental Working Group ընկերության կողմից։
Այսպիսով գիտնականները հետազոտել են ավելի քան 48 միրգ և բաջարեղեն։
Ինչպես պարզվում է, ելակում պարունակվում է ամենամեծ քանակությամբ պեստոցիդ։
Գիտնականները զգուշացնում են, որ պեստիցիդը նպաստում է քաղցկեղի, Պարկինոսին հիվանդության, շաքարախտի և չբերության առաջացմանը։
Ամենավտանգավոր մթերքների շարքում են նաև սպանախը, նեկտարինը, խնձորը և դեղձը։