Գառան մսի բուժիչ և օգտակար հատկությունները. ինչպես պատրաստել
LifestyleՉնայած ոչ բոլորն են սիրում գառան միս, կամ երևի կյանքում երբեք չեն փորձել ուտել, սակայն անհնար է չնկատել և չփաստել, որ այն ունի մի շարք օգտակար հատկություններ: Պարզվում է` գառան միսը կանխարգելում է շաքարային դիաբետի զարգացումը, քանի որ ունի ենթաստամոքսային գեղձի աշխատանքի կարգավորման մեծ ազդեցություն: Հնում նաև ոչխարի մսով բուժում էին թոքախտը։
Ոչխարի միսը պարունակում է բավականին մեծ քանակությամբ քրոմ, որը կանխարգելում է կարիեսի առաջացումը։ Ոչխարի ճարպում շատ քիչ է խոլեստերինի պարունակությունը, սակայն այն դժվար է տրոհվում, այդ իսկ պատճառով այն դժվարամարս է: Եթե ստամոքսի հետ խնդիրներ ունեք, ապա նախընտրելի է կամ քիչ քանակությամբ կիրառել այն, կամ բացառել կիրառումը հատկապես երեկոյան ժամերին:
Ներկայացնում ենք գառան մսի պատրաստման եղանակը.
Նախապես ջեռոցը տաքացնել 180 °С: Ալյուրը խառնել աղին, պղպեղին, խառնուրդը քսել գառան կողերի մսի վրա: Սխտորը ճզմել, քսել ոսկորների արանքում: Բուսայուղը տաքացնել, գառան միսը դնել թավայի մեջ, մսի ոսկորները դեպի վեր և տապակել: Այնուհետև միսը հանել, թավայի մեջ լցնել կտրատած լոլիկները, կիտրոնը, դարչինը, մեխակը: Միսը նորից դնել թավայի մեջ, այս անգամ ոսոկրները ներքև: Խառնել գինին, կես բաժակ ջուր և տոմատի մածուկը: Խառնուրդը լցնել թավայի մեջ: Թիթեղով փակել տապակը և մեկ ժամ եփել: Այնուհետև հանել թիթեղը և եփել ևս մեկ ժամ: Կտրատել միսը՝ չթողնելով սառչի: Սոուսը եփել մինչև թանձրանալը, լցնել մսի վրա: Զարդարել կիտրոնի շերտերով:
Բարի ախորժակ:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Orer.am-ը: