Սերկևիլի մի շարք օգտակար հատկությունների մասին
LifestyleԻնչպես գիտենք, սերկևիլը դասվում է օգտակար մրգերի շարքին, քանի որ այն պարունակում է В, С, Е վիտամիններ: Բուժական պրակտիկայում օգտագործում են պտուղները, սերմերը և տերևները։
Սերկևիլից դեղորայքները օգտագործում են որպես տոնիկ։ Սերկևիլի սերմերն ու պտուղները օգտագործվում են որպես կապակցող դեղամիջոց աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների ժամանակ։ Որպես միզամուղ միջոց՝ այն լայնորեն կիրառվում է սրտանոթային հիվանդությունների վիճակը թեթևացնելու համար, իսկ սերմերից պատրաստած թեյը՝ մրսածության, հազի, բրոնխիտի բուժման համար։
Չոր կամ թարմ պտուղը կիրառվում է աղեստամոքսային համակարգի քրոնիկ խանգարումների, միզապարկի բորբոքման, նյութերի փոխանակության խանգարման դեպքում, ջրային լուծույթը որպես աչքի կաթիլ՝ լորձաթաղանթի վնասվածքների դեպքում, կոսմետիկ միջոց, մազաթափության համար։
Պտուղները հնում համարվել են սիրո, գեղեցկության, պտղաբերության ու ընտանեկան ջերմության խորհրդանիշ: Հին Հունաստանում կար սովորույթ, որ նորապսակները պետք է սերկևիլ ուտեին, որպեսզի նրանց կյանքն անցներ համերաշխության և սիրո մեջ:
Պարզվում է՝ սերկևիլը նաև տրամադրությունը բարձրացնելու հատկություն ունի:
Զգուշացում։ Սերկևիլենու պտղից, սերմից և տերևից ստացված պատրաստուկները հակացուցված են կերակրող մայրերին։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Orer.am-ը: