Որ հեղուկն ինչպես է ազդում օրգանիզմի վրա
LifestyleՋուր: Հասարակ ջուրը մշտապես մասնակցում է կյանքի համար կարևորագույն մասնիկների վերամշակմանը, այդ իսկ պատճառով այն շատ կարևոր է օրգանիզմի համար:
Կաթ: Կաթն իր մեջ շատ օգտակար տարրեր է պարունակում, սակայն բոլորը չեն մարսում կաթի մեջ պարունակվող լակտոզը։ Դա պայմանավորված է օրգանիզմում որոշակի ֆերմենտների բացակայությամբ։ Այս դեպքում կաթը կարող է սրտխառնոց, ստամոքսի ցավ, լուծ կամ փորկապություն առաջացնել:
Թեյ: Սև թեյի մեջ պարունակվող կոֆեինը օրգանիզմին առույգություն է հաղորդում, բայց դժվարեցնում է երկաթի, ցինկի և կալցիումի մարսումը։ Հետևաբար ավելի ճիշտ է այն խմել մինչև ուտելը կամ ավարտելուց մի քիչ ուշ։
Սուրճ: Այս ըմպելիքը լավ է ցածր արյան ճնշում ունեցող և առողջ մարդկանց համար։ Թույլ սրտի կամ անոթների հիվանդության դեպքում այն կարող է վտանգավոր լինել։ Բացի այդ, սուրճը ցանկալի չէ նրանց համար, ովքեր խնդիր ունեն աղեստամոքսային տրակտի, նյարդային և սիրտ-անոթային համակարգերի հետ:
Հյութեր: Մարդիկ կարծում են, որ հյութերն օգտակար են, քանի որ պարունակում են վիտամիններ: Իրականում հյութերն իրարից շատ տարբեր են. Բացի այդ, բոլոր հյութերն էլ շաքար են պարունակում։
Առավել սննդարար են նոր քամված բնական հյութերը։ Սակայն, հյութերի մեծ մասը հակացուցված է ստամոքսի հիվանդ մարդկանց համար, քանի որ դրանք բարձր թթվայնություն ունեն։.
Գազավորված քաղցր ըմպելիքներ: Գազավորված քաղցր ըմպելիքները հաճախ վնասակար են օրգանիզմին։ Շաքարի և կիտրոնաթթվի պարունակությունը վնասում են ատամի էմալը, իսկ բուրավետիչները և այլ նյութերը հաճախ առաջացնում են երիկամների հիվանդություն:
Ալկոհոլ: Ոչ բոլորը գիտեն ալկոհոլային խմիչքների օգտագործման չափը։ Սակայն, ալկոհոլի փոքր չափաբաժինը կարող է օգտակար լինել, օրինակ, մի քիչ օղին կարող է փրկել ցրտից, իսկ մեկ բաժակ կարմիր գինին դրական է ազդում սրտանոթային համակարգի վրա։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Orer.am-ը: