Առավել հաճախ թութ ուտելու պատճառներ
LifestyleԴեռևս հնադարից թութը լայն կիրառություն է գտել հասարակության կողմից` և´ որպես սննդամթերք, և´ որպես դեղամիջոց: Թութը հարուստ է վիտամիններով. նրա բաղադրության մեջ առկա են մարդու օրգանիզմի համար անհրաժեշտ գրեթե բոլոր վիտամինները՝ առավելապես վիտամին С-ն։ Բացի այդ, թթի հատապտուղները հարուստ են նաև կալիումով, մագնեզիումով, կալցիումով ու ֆոֆորով, ինչպես նաև մի քանի միկրոէլեմենտով՝ երկաթ, մանգան, մեղր, ցինկ:
Դոշաբը` թթի եփուկը, դեռևս հնուց օգտագործել է տարբեր շնչառական հիվանդությունների դեմ: Թութը դրականորեն է ազդում նյութափոխանակության համակարգի վրա. ունի շատ ցածր կալորիականություն, ուստի օգտակար է նաև նիհարել ցանկացողների համար:
Շատ թութ ուտել խորհուրդ է տրվում սակավարյունության դեպքում։
Այն նաև օգտակար ազդեցություն ունի նյարդային համակարգի վրա. հատկապես օգտագործվում է անքնության եւ սթրեսի դեմ պայքարի ժամանակ։
Պարզվում է, որ առավելապես բուժիչ է սև թութը: Թթի չիրը ձմռանն անփոխարինելի սնունդ է երեխաների ու մեծահասակների համար:
Ամիրդովլաթը հաստատել է այն փաստը, որ թութը բուժում է կոկորդի քաղցկեղը, իսկ տերևների եփուկը բուժում է անգինան: Իսկ թթի հյութն ընդհանրապես բուժում է բոլոր քաղցկեղային հիվանդությունները:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Orer.am-ը: