Բանջարեղենային ուտեստ
LifestyleԲաղադրիչներ
- կարագ - 150գր
- ալյուր - 300գր
- ջուր - 7ճ/գդ
- աղ - 1պտղունց
- դդմիկ ցուկինի տեսակի - 2 հատ
- գազար - 2 հատ
- պանիր քերած - 150գր
- ձու - 4 հատ
- կաթ - 300մլ
- սխտոր - 2 պճեղ
Պաստման եղանակ
- Սառեցրած կարագը խառնում ենք ալյուրի հետ և սկսում կտրատել մինչև մաքսիմալ մանրանալը, ապա ավելացնում ենք աղը, սառը ջուրը և հունցում խմորը: Այնուհետև տեղադրում ենք խմորը կլոր տապակի մեջ և ձեռքերով սեղմելով տարածում այն տապակի հատակին և պատերին:
- Կտրատում ենք հավասարապես բարակ շերտերով գազարը և դդմիկը:

- Տեղադրում կտրաված բանջարեղենները տապակի մեջ:

- Ձուն թեթևակի հարում ենք կաթի հետ, ավելացնում ճզմած սխտորը: Ստացված սոուսը լցնում ենք բանջարեղենների վրա, ապա վրան շաղ տալիս քերած պանիրը:

- Եփում ենք ջեռոցում մոտ 1ժամ 180աստիճանում:
Օրիգինալ բանջարեղենային ուտեստ տորթի տեսքով: