Օրվա բաղադրատոմս. Տորթ «Սիրտ»
LifestyleԲաղադրամասեր՝
100 գրամ մարգարին
100 գրամ շաքարավազ
4 ձու
60գրամ ալյուր
40 գրամ կրախմալ
2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
Կես թեյի գդալ դարչին
75 գրամ մուգ շոկոլադ
25 գրամ կակաոյի փոշի
Կրեմ՝
Կես լ թթվասեր
Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
500 գրամ բալ
Պատրաստման եղանակ՝
Մարգարինը միախառնել շաքարավազի հետ:
Ավելացնել, ալյուր, կրախմալ, դարչին, փխրեցուցիչ:

Ձուն հարել, շոկոլադը քերել, մարգարինի զանգվածին ավելացնել ձուն, շոկոլադը, կակաոյի փոշին ու լավ հարել միքսերով:
Լցնել սրտաձև ամանի մեջ ու թխել ջեռոցում:
.png)
Կրեմի համար՝ թթվասերն ու շաքարավազը միախառնել, ավելացնել վանիլին:
Տորթի խմորը բաժանել 3 շերտի:
Առաջին շերտին կրեմ քսել, շարել բալը (կարող է լինել մուրաբա կամ թաչմ, կամ սառեցված բալ):
Նույնը կատարել մյուս երկու շերտերի դեպքում, վերջին, շերտին կրսեմ քսել, շոկոլադ քերել ու մի քանի բալ շարել:
.png)
.png)
.png)