Ի՞նչ գիտենք կանաչ սոխի օգտակարության մասին: Իր բուժիչ հատկությունների շնորհիվ այն գերել է բժիշկներին
LifestyleԿանաչ սոխը պարունակում է C, B, K, P, H վիտամիններ: Եթե պետք է օրգանիզմը հարստացնեք PP վիտամինով, ապա այդ հարցում ձեզ կօգնի հենց սոխը: Կանաչ սոխի մի կապը օրական պահանջվող ասկորբինաթթվի (C վիտամին) պահանջը կարող է բավարարել:

Զարմանալիորեն հարուստ հանքային կազմության շնորհիվ, ինչպիսին է կալիումը, մագնիումը, երկաթը, որոնք համալրված են ֆոսֆորով, ֆտորով, քլորով, ալյումինով, պղնձով, այն գրավել է առողջապահների ուշադրությունը:
Բացի այդ կանաչ սոխի մեջ կարելի է գտնել նաև ցինկ, որը նպաստում է եղունգներիև մազերի ամրությանը, նաև կոբալտ, քրոմ, մոլիբդեն, վերջիններս կարևոր դեր են խաղում արյունաստեղծման գործում:
Որպեսզի պաշտպանեք ձեզ հարբուխներից, կարող եք սննդացանկում պարտադիր ներառել այս բույսը: Սոխի հյութը ոչ միայն համարվում է բնական հակաբիոտիկ, որը հեշտությամբ հաղթահարում է վարակները սկզբնական փուլում, այլև լավացնում է օրգանիզմի նյութափոխանակությունը, որը լավ է անդրադառնում արյան երիտասարդացման վրա:
Արյան բարձր ճնշման դեպքում ևս օգտակար է կանաչ սոխը: Այն օգնոմ է նաև գաստրիտի, շաքարային դիաբետի, մազաթափության ժամանակ:
Սոխը օգտակար է անքնության, նևրասթենիայի, ռևմատիզմի, ուժերի անկման, քնկոտության և ավիտամինոզի ժամանակ: Ֆոսֆորը և կալցին, որոնք կանաչ սոխի միջոցով հայտնվում են օրգանիզմում, ամրացնում են ատամները:
Կանաչ սոխը սննդակարգում օգտագործելու հակացուցումներ:
Կանաչ սոխի օգտագործման մի քանի հակացուցումներ կան: Չափից շատ օգտագործելու դեպքում կարող է առաջացնել մարսողական օրգանների բորբոքում, հնարավոր է բարձրանա ճնշումը և բրոնխիալ ասթմայի նոպա սկսվի:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Hayinfo.net-ը