Ուշադրություն. գիտնականները հայտնաբերել են գիրացման դեմ պայքարի շատ պարզ մեթոդ
Lifestyle
Գիտնականները մի շատ հետաքրքիր նյութ են հրապարակել Nature Medicine ամսագրում: Հետազոտությունների արդյունքում պարզվել է, որ ասպրոզին հորմոնի նվազեցումը, որը կարգավորում է գլյուկոզայի քանակն արյան մեջ, նվազեցնում է սովի զգացողությունը, հետևաբար նաև նվազում է ընդունվող սննդի քանակը:
Բեյլորի Բժշկական կոլեջի հետազոտությունները ցույց են տվել, որ գեր մարդմանց մոտ FBN1 գենը մուտացիայի է ենթարկված: Այս մարդկանց մոտ բացակայում է ոչ մեծ, սակայն շատ կարևոր սպիտակուցային մաս, որից էլ կախված է ասպրոզինը:

Ասպրոզինն ազդեցություն է գործում երկու տեսակի նյարդային բջիջների վրա. Նեյրոններ, որոնք խթանում են ախորժակը և նեյրոններ, որոնք նվազեցնում են այն: Գեր մարդկանց մոտ, հորմոնը խթանում է ախորժակը, հետևաբար օրգանիզմն անընդհատ սսնդի պահանջ է զգում: Ասպրոզինի քանակը նրանց օրգանիզմում ավելին է, քան պետք է լինի:
Գիտնականները հայտնել են, որ հետազոտությունները գրեթե ավարտված են: Նրանք արդեն ստացել են միջոցը, որը լիովին չեզոքացնում է հորմոնի ազդեցությունը և արդեն կատարվել են առաջին կլինիկական փորձերը: