Անգին խորհուրդներ տնային տնտեսուհիներին, որոնք անհամեմատ կհեշտացնեն կյանքը
LifestyleՀաճախ տնային տնտեսուհիները խահանոցում զանազան դժվարությունների են հանդիպում՝ սնունդը թարմ պահելու և այլ խնդիրների հետ կապված: Այսօր ձեզ ենք ցանկանում առաջարկել մի քանի օգտակար խորհուրդներ, որոնք կօգնեն ձեզ թարմ պահել սնունդը և ավելի քիչ բան դեն նետել:

- Որպեսզի պանիրը երկար ժամանակ թարմ մնա, անհրաժեշտ է պանրի ամանի մեջ դնել 2-3 կտոր շաքար:
- Չորացած պանիրը երկու օր դնելով մածունի մեջ՝ այն վերստին կստանա իր թարմությունը:
- Կարագն աղաջրով թրջած շորով փաթաթելու դեպքում չի հալվում և երկար է պահպանվում:
- Կարագը երկար կպահպանվի, եթե այն փաթաթեք քացախի մեջ թրջած մաքուր անձեռոցիկով:
- Կեղևազրկված խնձորը, տանձն ու մյուս մրգերը չեն սևանա, եթե դրանց վրա ցանեք կիտրոնի հյութ կամ մի քանի վայրկյան պահեք սառը ջրի տակ:
- Ելակը մոշն ու կեռասը կարելի է 1-2 օր թարմ պահել առանց սառնարանի, եթե վրան ցանեք շաքարավազ:
- Նարինջն ու կիտրոնը երկար ժամանակ թարմ կմնան, եթե դրանց վրա քսեք բուսայուղ, ապա դնեք պոլիէթիլենային տոպրակի կամ փակ ամանի մեջ և պահեք սառը տեղում:
- Կանաչին ավելի երկար կպահպանի թարմությունը, եթե սառնարանում դնելուց առաջ փաթաթեք թաց թղթով:
- Կիտրոնը թարմ պահելու համար անհրաժեշտ է կաթսայի մեջ աղլցնել, կիտրոնները դնել մեջն ու անպայման ծածկել կափարիչով: Սառնարան չլինելու դեպքում կարելի է պահել սառը ջրով լցված ամանում, որի ջուրը պետք է հաճախակի փոխել:
- Եթե կասկածում եք, որ կաթը եռացնելուց կկտրվի, ապա եռացնելուց առաջ կաթսան ողողեք սառը ջրով։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Hayinfo.net-ը