Ո՞ր դեպքում է շաքարավազն օգտակար առողջության համար
LifestyleՄենք սովոր ենք կարծել, որ շաքարավազը վնասակար է առողջության համար, և այն պետք է վերացնել սննդակարգից։ Սակայն վերջերս բրիտանացի գիտնականները հետազոտություն են իրականացրել և ապացուցել, որ քիչ քանակությամբ շաքարավազը կարող է օգտակար լինել։
Բրիտանական Ուորիկի համալսարանի գիտնականները եկել են այն եզրակացության, որ մեկ գդալ շաքարավազը կարող է բարձրացնել կենտրոնացվածությունը, ուշադրությունը և անգամ տրամադրությունը։ Նրանք հետազոտվողներին բաժանել են երկու խմբի։ Առաջին խումբը քիչ քանակությամբ շաքարավազ պարունակող ըմպելիքն է խմել, իսկ երկրորդ խումբն՝ արհեստական քաղցրացուցիչով հարստացված ըմպելիքներ, որից հետո նրանց խնդրել են հիշողությունը ստուգող առաջադրանքներ կատարել։
Շարունակությունն՝ այստեղ