Դարչինը չեզոքացնում է ճարպային սննդակարգի վնասները
LifestyleԴարչինը կարող է օգնել՝ չեզոքացնելու ճարպային սննդակարգի կողմից օրգանիզմին հասցվող վնասները։ Այս մասին ասվում է նոր հետազոտության մեջ, որը ներկայացվել է «Սրտի ամերիկյան ասոցիացիայի» համաժողովի ժամանակ։
Մասնագետները փորձերը կատարել են առնետների վրա, որի ժամանակ նրանց 12 շաբաթ շարունակ կերակրել են ճարպային սննդով։ Առնետներից մի քանի սննդի մեջ ներառել են նաև դարչին։ Հետազոտության արդյունքները ցույց են տվել, որ դարչինը դանդաղեցնում է օրգանիզմում ճարպերի կուտակման պրոցեսն ու նվազեցնում սրտանոթային հիվանդությունների վտանգը։
Դարչին օգտագործած առնետների քաշը եղել է ցածր, նվազել է արյան մեջ շաքարի, ինսուլիսի ու ճարպի քանակը։ Նրանց օրգանիզմում նաև բարձր է եղել հակաօքսիդանտների ու հակաբորբոքային մոլեկուլների մակարդակը։
Մի շարք այլ հետազոտություններ ևս ապացուցել են դարչինի օգտակարությունը։