Քացղկեղի առաջացման 10 պատճառ, որոնք մարդիկ օգտագործում են ամեն օր
LifestyleՄենք բոլորս էլ գիտենք, որ քաղցկեղի դեմ պայքարող դեղորայքը մեծ շահույթ է բերում արտադրողներին: Այդ իսկ պատճառով քաղցկեղի առաջացման պատճառներից որոշները հասարակությունից գաղտի են պահվում:
Ձեր ուշադրությանն ենք ներկայացնում քաղցկեղի առաջացման հիմնական պատճառներից մի քանիսը:
Մսի և կաթի մեջ պարունակվող հորմոնները
Այսօր գյուղատնտեսության մեջ կենդնիներին կերակրելու համար հաճախ օգտագործվում են արհեստական հորմոններ, որպեսզի կենդանի գիրանա և ավելի շատ կաթ տա: Սակայն այդ հորմոնների հետևանքով մարդկանց մոտ առաջանում են բորբոքումներ, դեպրեսիաներ, քաղցկեղ և մի շարք այլ հիվանդություններ:
Մամոգրաֆիան, ատամնաբուժական ռենտգենային ճառագայթները, օդանավակայանների սկաններները
Մինչ մամոգրաֆիան բժիշկը պետք է հատուկ կափարիչով ծածկի կուրծքը, որպեսզի պաշտպանի այն ճառագայթներից: Ճառագայթման այս բոլոր տեսակներն էլ շատ վտանգավոր են և կարող են քաղցկեղ առաջացնել: Ճակատագրի հեգնանքով՝ մենք այս սարքերի օգնությանն ենք դիմում առողջությունը պահպանելու և խնդիրները ժամանակին հայտնաբերելու համար:
Հակաքրտինքային միջոցներում պարունակվող ալյումինը
Կաթնագեղձի քաղցկեղը հիմնականում սկսում է առաջանալ թևատակերի հատվածում, որտեղ մարդիկ օգտագործում են հակաքրտինքային միջոցներ: Բոլոր այդ միջոցները պարունակում են ալյումին, ուստի անհարժեշտ է դրանց փոխարեն օգտագործել բնական միջոցներ:
Թունավոր կոսմետիկ միջոցները
Մեր օգտագործած կոսմետիկ միջոցներից շատերը պարունակում են նավթ ու ածխի խեժ: Մենք դրանք օգտագործում ենք անմիջապես մաշկի վրա, ինչը բարենպաստ պայմաններ է ստեղծում քաղցկեղի բջիջների համար: Տհաճ հետևանքները կանխելու համար անհրաժեշտ է օգտագործել միայն բնական, տնային պայմաններում պատրաստված կոսմետիկ միջոցներ:
ԳՄՕ, սոյա և եգիպտացորեն
Սոյայի կաթը և սոյայից պատրաստված այլ մթերքները չափազանց վտանգավոր են, քանի որ պարունակում են հեմագլյուտինին: Սա մի նյութ է, որը էրիտրոցիտները վերածում է խիտ զանգվածների: Բացի այդ, այն բարձրացնում է օրգանիզմում էստրոգենի մակարդակը: Սա է պատճառը, որ անհրաժեշտ է գնել միայն բնական կաթ:
Արհեստական քաղցրացուցիչները
Ասպարտամն ու ստամոքսի ցուպիկները արհեստական քաղցրացուցիչների մասն են կազմում: Ասպարտամը պարունակվում է բոլոր տեսակի մաստակների, դեղորայքի ու սննդամթերքի մեծ մասի մեջ: Արհեստական քաղցրացուցիչների փոխարեն կարելի է օգտագործել ցորենի ածիկ, թխկու հյութ, մեղրախոտ (ստեվիա), օրգանական շաքար ու մեղր:
Ֆտորացված ջուր
Նման ջուրը թուլացնում է իմունային համակարգը:
Դեղորայքն ու պատվաստանյութերը
Անհրաժեշտ է վարել առողջ ապրելակերպ և հնարավորինս շատ օգտագործել քաղկեղը կանխարգելող սննդամթերք: Հարկ է խուսափել դեղորայքից, քանի որ դրանց արտադրողներն ունեն ընդամենը մեկ նպատակ՝ հնարավորինս մեծ եկամուտ ստանալ ձեր հիվանդությունից:
Արհեստական սննդային գունանյութերը, կոնսերվանտներն ու հավելումները
Կոնսերվանտները «խեղդում» են օրգանիզմի բջիջները՝ վերածելով դրանք քաղցկեղի բջիջների: Բոլոր սննդային ներկանյութերը պատրաստվում են լաբորատոր պայմաններում, ուստի ցանկալի է խուսափել նման սննդամթերքից: Բացի այդ, անհրաժեշտ է խուսափել նաև տուփերով ու տարրաներով սննդից:
Օճառները, շամպունները, մածուկներն ու քսուքները
Մաշկի վրա օգտագործվող բոլոր միջոցները ներթափանցում են արյան մեջ, ուստի վերոնշալ արտադրանքի մեջ պարունակվող գունանյութերն ու մյուս կասկածելի բաղադրիչները նույնպես կարող են ներթափանցել օրգանիզմ՝ առաջացնելով քաղցկեղ: Այդ իսկ պատճառով՝ անհրաժեշտ է գտնել դրանց օրգանական համարժեքը: