Ինչպես է լինում, երբ մարդիկ շատ են ուտում, սակայն չեն գիրանում
LifestyleԼոնդոնի թագավորական քոլեջի պրոֆեսոր Թիմ Սպեկտորին հաջողվել է պարզել, թե ինչու են մարդիկ չափից շատ սնվում, սակայն չեն չաղանում: Պրոֆեսորի կարծիքով այդ ամենի պատճառը Ատկինսի գենն է:
Մարդու թուքը պարունակում էնզիմ, որն էլ մասնակցում է ածխաջրերի տրոհմանը: Հենց այս է պատճառը, որ օրգանիզմը չի կարողանում ձևավորել ճարպային հյուսվածքի պաշարները:
Մարդկանց մոտ այդ գենից սովորաբար միայն մեկ զույգ է լինում, սակայն որոշների մոտ այն կարող է լինել երեք զույգկամ նույնիսկ ավելի: Այսպիսով, այն մարդկանց մոտ, ովքեր այդ գենից մի քանի հատ ունեն, նույնիսկ շատ ուտելու դեպքում չեն գիրանում: