Հավը ձմերուկի մեջ․ աննկարագրելի համեղ և յուրահատուկ
LifestyleՀավը ձմերուկի մեջ, որն այսօր առաջարկում ենք միասին պատրաստել, այն ուտեստն է, որով կարելի է զարմացնել տան անդամներին և հյուրերին։ Այն շատ ավելի համեղ է ստացվում և յուրօրինակ, քան աղի վրա պատրաստված հավը։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
◆ ձմերուկ
◆ հավ
◆ լիմոն
◆ խնկածաղկով և ռոզմարինով համեմունք
◆ սոյայի սոուս (150 մլ մեկ հավին)
◆ աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
1․ Այնպիսի չափսի ձմերուկ ընտրեք, որ հավն ամբողջությամբ տեղավորվի մեջը։
Մարինադի համար ցանկացած համեմունք կարող եք օգտագործել։ Խորհուրդ է տրվում խնկածաղկի և ռոզմարինի խառնուրդով համեմունք օգտագործել։ Սոյայի սոուսը օգտագործեք մեկ կիլոգրամ հավին 120-150 մլ սոուսի հաշվարկով։ Քերեք լիմոնի կեղևը և խառնեք սոուսին և համեմունքներին։ Աղն ու պղպեղն ըստ ճաշակի արեք։
2․ Հավի մեջտեղում լիմոն դրեք․ մի քանի տեղից լիմոնը նախօրոք պատառաքաղով ծակծկեք։ Իսկ հավի վրայից լցրեք և տարածեք մարինադը։ Մի քիչ մարինադ էլ հավի մեջ լցրեք։ Թողեք 2-3 ժամ։
3․ Ձմերուկի վերևի և ներքի մասը կտրեք։ Վերևի հատվածը որպես կափարիչ կծառայի։ Ներքևի հատվածը քիչ կտրեք, որ չհասնեք միջուկին, հակառակ դեպքում հյութը դուրս կգա և ոչինչ չի ստացվի։ Ձմերուկի միջուկը գդալով հեռացրեք՝ շատ քի թողնելով պատերին։
4․ Մարինացված հավը տեղավորեք ձմերուկի մեջ և ծածկեք ձմերուկի կափարիչով։ Եփեք 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում մոտ 120 րոպե։
5․ Երբ հավը պատրաստ լինի, ձմերուկը հանեք ջեռոցից։ Ձմերուկը դրեք ամանի մեջ, տակը կաթսա կամ խորը թաս դրեք և ձմերուկի վրա կտրվածք արեք։ Սպասեք, որ ամբողջ հյութը թափվի ամանի մեջ։ Այդ հյութի մեջ ավելացրեք ձմերուկի միջուկից մի փոքր մաս և բլենդերով հարեք։ Այս սոուսը կմատուցեք հավի հետ։
Շարունակությունը՝ ՀՂՈՒՄՈՎ